کودکان چگونه قرآن حفظ کنندص
#حفظ_قرآن ( قسمت اول)
💐به خاطر سپردن آيات قرآن مي تواند زمينه فهم بهتر و عمل به آن را فراهم نمايد. به همين دليل بسياري از والدين تلاش مي کنند با تشويق فرزندانشان به حفظ قرآن, زمينه يک زندگي سعادتمندانه را براي آنها فراهم نمايند. اما خوب است والدين گرامي به چند نکته توجه داشته باشند:
1- حفظ کردن قرآن درجاي خود مطلوب و ارزشمند است اما از آن مهمتر، جريان آيات قرآن در زندگي کودک است و اين امر با عمل مستمر پدر و مادر به آموزه هاي قرآن و آموزش صحيح و حساب شده اين آموزه ها به کودک صورت مي گيرد. يادمان باشد رسالت قرآن تربيت انسانهاي با اخلاق و نيکوکار است و تنها از بر کردن آيات قرآن تضميني براي رسيدن به اين مقصود نيست.
2- نمونه هاي انگشت شمار از حافظان خردسال نبايد والدين را هيجان زده کرده و به راه افراط در آموزش بکشاند تا خداي نکرده فرزند خود را براي حفظ قرآن تحت فشار قرار دهند. رفتارهاي افراط گونه ممکن است نتيجه عکس داشته باشد و بر گرايش کودک به آموزه هاي ديني تأثير منفي بگذارد.
#حفظ_قرآن (قسمت دوم)
💐3- سن مناسب براي شروع ابتدايي ترين آموزشهاي مستقيم براي کودکان معمولي حدود چهار سالگي است. قبل از چهار سالگي مي توان از آموزشهاي غير مستقيم استفاده نمود مثل اينکه پدر و مادر خودشان در طول روز چند سوره کوتاه از قرآن را با صداي بلند تکرار کنند يا نمازشان را در صورت امکان با صداي بلند بخوانند تا کودک آن را بشنود. همچنين مي توانند نواي ترتيل يکي از قاريان خوش صدا را براي مدت کوتاهي در طول روز براي فرزند خود پخش کنند. حضور در جلسات قرائت قرآن و مراکز فرهنگي قرآني ويژه کودکان هم در صورتي که براي کودک شما خسته کننده نباشد مناسب است.
4- بازي دنياي کودکان است مراقب باشيم آموزش قرآن, مزاحم بازيهاي شيرين کودکانه نباشد.
#حفظ_قرآن ( قسمت سوم)
💐5- مدت آموزش بايد کوتاه باشد. کوچکترين کم حوصلگي و اعتراض کودک را جدي بگيريد. شيوه اعتراض کودک هميشه به صورت گريه کردن و نق زدن نيست ممکن است اعتراض کودک با پيشنهاد بازي ديگر يا بهانه تشنگي و گرسنگي باشد. در اين صورت فوراً آموزش را رها کنيد و به درخواست کودک توجه کنيد.