تاثیرات اختلاف وطلاق والدین برکودکان
#طلاق، به هر دلیلی (درست یا نادرست) پیامهایی برای فرد و جامعه و دارد. تأثیر طلاق بر فرزندان، بسیار پیچیده و اسفبار است؛ به طوری که آنان به طور ناخواسته درگیر تضادهایی می شوند که نه توان درک آنها را دارند و نه تاب تحمل و کنار آمدن با آنها را.
▪️اثرات طلاق بر روی کودکان:
بیشتر والدین مطلقه، در مورد واکنش های کودکشان نسبت به جدایی و طلاق، خیلی نگران هستند. آنان می خواهند بدانند که: «آیا کودک من سالم و شاداب رشد خواهد کرد؟» تحقیقات نشان می دهد که اثرات طلاق، بستگی به سن کودک هنگام طلاق دارد. همچنین اثر طلاق بر کودک به فاکتورهایی همچون جنسیت، شخصیت، میزان ناسازگاری و درگیری والدین و حمایت های خانواده و دوستان کودک بستگی دارد.
وقتی طلاق اتفاق میافتد هیچ تضمینی برای اینکه کودک آسیب نبیند، وجود ندارد. واقعیت این است که کودک با اتفاق افتادن طلاق، شرایطی بحرانی را تجربه میکند و باتوجه به میزان سازگاری و شرایط روانیاش، آسیبهایی هم میبیند. طبیعی است که کودک بعد از طلاق تا مدتها همان فرد سابق نباشد اما نمیتوان انکار کرد که با کمک راهکارهایی، میتوان استرس این دوره را کم کرد..
▪️واکنش نسبت به #طلاق والدین در سنین مختلف فرزند:
🔺نوزادی:
نوزادان نمی توانند تعارض را درک کنند، اما ممکن است نسبت به تغییرات خلقی و سطح انرژی والدینشان واکنش نشان دهند. آنان ممکن است اشتهای خود را از دست بدهند یا دچار اضطراب شوند.
-
🔺کودکان پیش دبستانی:
کودکان از 2 تا 5 سالگی به این اعتقاد می رسند که موجب طلاق و جدایی والدینشان شده اند؛ به طور نمونه، ممکن است فکر کنند که اگر شامشان را خورده بودند، پدر از آنان دور نمی شد. کودکان پیش دبستانی، از تنها ماندن یا ترک کامل، هراس دارند. آنان به طور معمول تغییرات را انکار کرده و همکاری نمی کنند و ممکن است افسرده یا خشمگین شوند. همچنین ممکن است پرخاشگرانه و نافرمان عمل کنند اگرچه خواستار امنیت در پناه یک بزرگسال هستند.
🔺کودکان سن مدرسه ای:
بسیاری از روانشناسان معتقدند سازگاری نسبت به جدایی و طلاق برای کودکان پایه ابتدایی مدارس، از کودکان کودکستانی یا بزرگ تر مشکل تر است. کودک مدرسه رو ؛به اندازه کافی بزرگ است تا درد و رنج ناشی از جدایی والدینش را درک کند و در عین حال برای درک یا کنترل واکنش نسبت به این درد و رنج، خیلی کم سن و سال است. او ممکن است غم، خجالت، رنجش، وفاداری دوطرفه و عصبانیت شدید را تجربه کند. توانایی کودک در بازی، فعالیت و تعامل با کودکان دیگر، ممکن است کمک کند تا از عهده وضعیت زندگی خانوادگی اش برآید. کودکان در این سن، امید دارند که والدینشان نزد یکدیگر بازگردند. کودک ممکن است احساس طردشدگی از سوی والدی که او را ترک کرده، داشته باشد و از سردرد یا دل درد شکایت کند.
🔺نوجوانی:
نوجوانان 10 تا 19 ساله خشم، ترس، تنهایی، افسردگی و گناه را تجربه می کنند. برخی از آنان احساس می کنند اگر در کارهای روزمره شان یا مراقبت از خواهر و برادرشان احساس مسئولیت کنند، رو به بزرگسالی دارند. نوجوانان با انرژی پایین و میزان استرس بالا، به طلاق والدین پاسخ می دهند که تلاش برای کنترل و حفظ کل خانواده است. درک عواملی که به جدایی والدین منجر شده و به یاد آوردن استرس طلاق، ممکن است به توانایی نوجوان در حل مشکلات در خانواده اش صدمه بزند.
@golnini
☘☘☘
🔰بروز #اختلاف میان والدین، امری جتنابناپذیر است، اما مشکل از جایی شروع میشود که این اختلاف نظر، در حضور کودکان، مطرح و حتی گاهی از آنها، بهعنوان ابزاری برای قضاوت میانشان، دفاع یا طرد یکی از والدین مورد استفاده قرار گیرد.
🔰وقتی فرزند، تحت فشاری که والدین به او وارد میکنند، مجبور میشود علیه پدر یا مادرش حرف بزند، نتیجهاش آزردگی شدید و به وجود آمدن این ذهنیت در اوست که «من، بابا یا مامان رو ناراحت کردم و دیگه نمیتونم روی حمایت اون حساب کنم.»
▪️قرار نیست همه واقعیت را بگویید
▫️والدین فکر میکنند اگر کودک واقعیتها را بداند، طلاق را آسانتر میپذیرد اما با گفتن برخی واقعیتها، پذیرش این موضوع را برایش بهمراتب دشوار میکنند. وقتی طلاق به علت مشکلات یکی از والدین، مثل اعتیاد، بیوفایی و مشکلات روانی اتفاق افتاده، نباید کودک را در اطلاعاتی که درمورد آن والد دارید سهیم کنید. دانستن این واقعیتها با سن کودکان متناسب نیست و به رابطهشان با آن والد که ممکن است همسر خوبی نباشد اما پدر خوبی باشد، آسیب میزند.
▫️متنفر شدن کودک از یکی از والدین، عواقب منفی بسیاری را بهدنبال دارد و از جنبههای مختلف تا پایان زندگی او تاثیر مخربی میگذارد. در این شرایط والدین باید توضیح دهند که مشکلات پیشآمده مربوط به من و پدرت است اما هر دوی ما تو را دوست داریم و برای خوشبخت بودنت تلاش میکنیم. والدینی که همسرشان آنها را ترک کرده، بهجای اینکه به کودک بگویند بابا یا مامان تو را دوست نداشت، باید بگویند او نیاز داشت کمی تنها باشد تا مشکلاتی که دارد را حل کند.
درواقع در همه این شرایط، نباید شما احساسات خود را به بچه انتقال دهید و به او یاد دهید که به شیوه شما این شرایط را قضاوت کند. یادتان نرود که پدر و مادر و اعضای فامیل مثل اعضای پیکرکودک شما هستند و نباید هیچ یک را تنها به خواست خود از کودک جدا کنید. پس هرگز بعد از طلاق با کودک درمورد آنچه گذشته و احساساتی که تجربه کردهاید، درددل نکنید. شما در جریان این درددل کردن، ممکن است اطلاعاتی به کودکتان دهید که برای او قابل هضم نباشد.
🔳 اگر #دعوا و #مشاجره بخشي از زندگي عادي پدر و مادر باشد، بچه ها هميشه منتظر بروز بحث و دعوا بين آنها خواهند بود. بچه ها براي جلوگيري از بروز اين اختلافات خود را خسته و ذهن خود را درگیر میکنند. اين مسئله آنها را در موقعيتي بسيار دشوار قرار ميدهد و مجبورشان مي کند که نقش يک آدم بزرگ را بازي کنند، درحاليکه نه از نظر فيزيکي و نه شناختي به آن اندازه نرسيده ا🆔 @golnini
☘☘☘
🔳 تاثیر #طلاق_و_اختلافات_والدین بر روی کودک
🔸قسمت چهار
▪️آیا نیاز به روانشناس است؟
باید به فرزندتان زمان بدهید تا خود را با این تغییرات تطبیق دهد. یک کودک کم سن و سال تر ممکن است رفتارهایی را که خیلی وقت پیش ترک کرده بود، دوباره از سر گیرد؛ مثلا مجددا لباسش را کثیف کند یا نتواند شب ها به تنهایی بخوابد. این تغییرات ممکن است کودکان بزرگ تر را عصبانی کند که همه این عکس العمل ها طبیعی هستند و معمولا با گذشت زمان به حالت عادی باز می گردند. علائم هشداردهنده برای کودک، معمولا شامل چنین مواردی می شوند:
1- اضطراب
2-غم، اندوه و افسردگی
3- تغییر عادت های غذاخوردن و یا خوابیدن
4-مسائل و مشکلات در مدرسه
5-رفتارهای تهاجمی و بروز تیکهای عصبی
در صورتی که این رفتارها در فرزندتان بروز کند و یا وخیم تر شود، باید با روانشناس صحبت کنید.سعی کنید در این دوران به خود و فرزندتان فرصت دهید تا با این تغییرات هماهنگ شوید. یادتان باشد کودک شما روح لطیف و آسیب پذیری دارد و ماندگاری و اهمیت ندادن به اختلالات روحی در کودکان، باعث بروز مشکلات جدی در آینده میشود.
🆔 @golnini
#والدین_باکلاس
برای مهار بدرفتاری و بی انضباطی کودک راهکارهای زیر را در نظر بگیرید:
1- محدودیت معینی برای رفتار کودک در نظر بگيرييد.
2- رفتارهای پسندیده کودک را تحسین کنید تا افزایش یابد.
3-حتما به بی انضباطی کودک پاسخ قاطعانه بدهید.
4-با شرح دادن اشتباه کودک برای خودش،به بدرفتاری وی پاسخ دهید.
5-رفتار قابل قبول تر را برای کودک در همان زمان توضیح دهید.
6-از روشهایی مثل سکوت کردن،نادیده گرفتن، یا محروم کردن بجای تهدید کردن استفاده کنید.
7-سریع به کودک پاسخ دهید اما تهديدش نکنید.
8-کودک را با نفر سوم (بابا،مامان)تهدید نکنید،خودتان مشکل را بررسی کنید.
9-برای مسافرت و میهمانی،وسایل سرگرمی کودک را فراهم کنی